DIRECT ZOEKEN

In het aanbod respijtzorg

Wonen – Ferm Rozemarijn

 Uniek buurtschap

Ferm Rozemarijn is een buurtschap voor kinderen met een intensieve zorgvraag en jongvolwassenen die sociaal kwetsbaar zijn. Er wonen tevens verschillende gezinnen als goede buren, die helpen waar het nodig is. Met elkaar vormen zij een sociale gemeenschap. In Ferm Rozemarijn vinden kinderen, jongeren en jongvolwassenen met beperkingen van uiteenlopende aard hun thuis. Medewerkers, mantelzorgers en buren dragen bij aan een ‘zijnskwaliteit’ die de bewoners van het nieuwe initiatief een geborgen en veilig gevoel kunnen geven. De antroposofische mensvisie van Ferm Rozemarijn geeft mensen de ruimte, waardoor zichtbaar wordt wie ze zijn.

Er zijn twaalf plaatsen voor jongere en oudere kinderen met verstandelijke beperkingen. Zij wonen verdeeld over twee groepen. Verder zijn er zes appartementen voor jonge mensen die zelfstandig kunnen wonen maar vanwege hun concentratie- of contactproblemen een sociale inbedding zoeken.
Ook is er een woonhuis met 2 x 4 kamers voor jonge mensen die enerzijds nog meer op 24 uurs begeleiding zijn aangewezen en jonge mensen die al wat meer zelfstandig kunnen wonen en over een eigen ruimte met douche en toilet beschikken, maar wel dagelijks het contact met een begeleider nodig hebben.

Contactgegevens van de groepen:
Aquamarijn – tel. 023 5300039 (woongroepen en appartementen voor jongvolwassenen met dubbele diagnostiek, zoals LVG, autisme en/of psychosociale problematiek)
Jade – tel. 023 5300035 (woongroep voor kinderen met een meervoudige beperking tot 12 jaar)
Topaas – tel. 023 – 5300032 (woongroep voor kinderen en jongvolwassenen met een meervoudige beperking vanaf 12 jaar)

Wilt u meer informatie over het aanbod van Rozemarijn? Via het contactformulier kunt u met ze in gesprek gaan over de mogelijkheden.

Rozemarijn biedt:

 • Praktisch
  PRAKTISCH
 • 24-uurs zorg
  24-UURS ZORG
 • Dagbesteding
  DAGBESTEDING
 • Logeren
  LOGEREN

Contact en Locatie

Wonen – Ferm Rozemarijn


Laan van Angers 1
2034 CA Haarlem
Nederland
T 023 - 527 63 66
https://www.raphaelstichting.nl/rozemarijn/zorgaanbod/wonen/
info@rozemarijn.net

Contactformulier

Ik ben

Verstuur mijn gegevens naar: info@rozemarijn.net