DIRECT ZOEKEN

In het aanbod respijtzorg

Wonen – Ferm Rozemarijn

Ferm Rozemarijn – uniek buurtschap

Ferm Rozemarijn is een buurtschap en thuis voor kinderen met een intensieve zorgvraag en jongvolwassenen die sociaal kwetsbaar zijn. Er wonen tevens verschillende gezinnen als goede buren, die helpen waar het nodig is. Met elkaar vormen zij een sociale gemeenschap.

Veilig voelen
Medewerkers, mantelzorgers en buren dragen bij aan een ‘zijnskwaliteit’ die de bewoners een geborgen en veilig gevoel geven. Onze antroposofische mensvisie geeft mensen de ruimte, waardoor zichtbaar wordt wie ze zijn.

Ontmoeten
De woningen liggen in een hoefijzervorm rond de centraal gelegen tuin. Deze tuin is de ontmoetingsplek bij uitstek, als het kloppend hart van de buurtschap. Hier kom je elkaar tegen. Als het weer dat toelaat, wordt er buiten gezamenlijk gegeten. Ook de jaarfeesten worden bij voorkeur buiten gevierd.

Er wonen zeventien jongere en oudere kinderen met verstandelijke beperkingen, verdeeld over twee groepen.
Ook is er een woonhuis met 2 x 4 kamers voor jonge mensen die op 24 uurs begeleiding zijn aangewezen en voor jonge mensen die al wat meer zelfstandig kunnen wonen en over een eigen ruimte met douche en toilet beschikken en dagelijks het contact met een begeleider nodig hebben.

Verder zijn er zes appartementen voor jonge mensen die zelfstandig kunnen wonen vanuit een sociale inbedding. Doorgroei naar zelfstandig wonen met ambulante begeleiding vanuit het team is mogelijk.

ZilverEsdoorn in Hoofddorp
ZilverEsdoorn is een woonvoorziening in Hoofddorp voor jongvolwassenen van 18 – ca. 25 jaar,  opgezet door ouders. Medewerkers van Rozemarijn bieden de zorg.

Rozemarijn biedt:

 • Praktisch
  PRAKTISCH
 • 24-uurs zorg
  24-UURS ZORG
 • Dagbesteding
  DAGBESTEDING
 • Logeren
  LOGEREN

Contact en Locatie

Wonen – Ferm Rozemarijn


Laan van Angers 1
2034 CA Haarlem
Nederland
T 023 - 527 63 66
https://www.raphaelstichting.nl/rozemarijn/zorgaanbod/wonen/
info@rozemarijn.net

Contactformulier

Ik ben

Verstuur mijn gegevens naar: info@rozemarijn.net