DIRECT ZOEKEN

In het aanbod respijtzorg

Waarom aanvullende mantelzorg (respijtzorg)

Zorgen voor een familielid of naaste is voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Zij doen het uit liefde en genegenheid en halen veel voldoening uit de zorg die zij geven. Toch kan mantelzorg ook zwaar zijn. Mantelzorg is meestal niet voor even en kan u boven het hoofd groeien. Het is belangrijk om ook tijd voor uzelf vrij te maken en hulp te vragen als dat nodig is.

Wanneer u op tijd en regelmatig tijd voor uzelf neemt, dan kunt u de zorg langer volhouden en met plezier blijven doen. Als u even niet voor de ander hoeft te zorgen, kunt u even bijkomen, is er meer tijd om werk of studie te plannen, of gewoon iets leuks voor uzelf te gaan doen en te ontspannen.  Zo wordt het prettiger en afwisselender om te zorgen.

Ook voor de verzorgde kan het prettig zijn als de zorg af en toe door iemand anders wordt overgenomen. Daardoor kan iemand bijvoorbeeld langer thuis blijven wonen, eens een nieuw gezicht zien of nieuwe activiteiten ondernemen.  Ook kan het van medisch belang zijn. Dagopname bijvoorbeeld kan de achteruitgang van de (geestelijke) gezondheid afremmen.