DIRECT ZOEKEN

In het aanbod respijtzorg

Zorgboerderijen

In Noord Holland zijn 100 Landzijde zorgboerderijen die zorg bieden aan mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun dagbesteding. De boerderijen zijn verspreid door heel Noord Holland.

De agrarische bedrijven die aangesloten zijn bij Landzijde ontvangen hun cliënten voor één tot meerdere dagdelen per week. De bedrijven verschillen van elkaar. Er zijn veehouderijbedrijven bij maar ook bedrijven die vooral groenten en/of fruit produceren. In toenemende mate zijn er ook boerderijen waar pensionpaarden gehouden worden en waar men veel kleinvee heeft. Sommige boerderijen produceren (biologische) streekproducten, hebben een verkooppunt aan huis en/of doen aan natuurbeheer. Er is dus een grote variëteit aan boerderijen.

De boerderijen bieden veiligheid, ruimte en uitdagingen. De zorgboeren voldoen aan het landelijke kwaliteitssysteem. Door hun manier van werken zorgen boeren ervoor dat er een verbondenheid ontstaat tussen cliënten onderling, met de dieren op de boerderij en met de natuur. Werken in de buitenlucht draagt bovendien bij aan een betere lichamelijke en psychische gezondheid.

Meer informatie over is te vinden op hun website.

De Landzijde biedt:

 • Gezelschap
  GEZELSCHAP
 • Praktisch
  PRAKTISCH
 • Dagbesteding
  DAGBESTEDING
 • Logeren
  LOGEREN

Contact en Locatie

Zorgboerderijen


Stationsweg 36
1441 EJ Purmerend
Nederland
T 0299-474118
www.landzijde.nl
info@landzijde.nl

Contactformulier

Ik ben

Verstuur mijn gegevens naar: info@landzijde.nl