DIRECT ZOEKEN

In het aanbod respijtzorg

Xenia logeerhuis voor jonge mensen

Xenia is een logeerhuis en hospice voor jonge mensen tussen de 16 en 40 jaar die intensieve verpleegkundige en medische zorg nodig hebben  en graag in een huiselijke sfeer willen verblijven. Iedereen is welkom bij Xenia, ongeacht geloof, politieke overtuiging of financiële draagkracht.

Het verlenen van intensieve verpleegkundige en medische zorg in de thuissituatie (bijvoorbeeld vanwege een oncologische, hematologische of neurologische aandoening, een spierziekte en/of ademhalingsproblematiek) kan intensief zijn voor familie en vrienden. Bij Xenia nemen we die zorg voor korte of langere tijd van hen over. Op die manier kun je meer echte aandacht en tijd hebben voor elkaar, zonder zorgen over medische en praktische zaken.

Xenia ligt in de mooie oude binnenstad van Leiden. Als je de tuin verlaat en de poort door gaat, vind je winkels, cafés en restaurants. In ons huis is plek voor zes gasten. Iedereen heeft een eigen kamer met eigen sanitair en er heerst een huiselijke sfeer.

Je kunt je aanmelden om een paar dagen bij ons te gast zijn, maar ook voor langere tijd. Bij Xenia kun je zoveel mogelijk leven zoals jij dat wilt en met wie je wilt. Dat maakt Xenia tot een huis met een hart.

Ervaring
“Bij Xenia gaat het om wie jij van binnen bent”

Financiering
Vergoeding van de kosten
Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden via het aanvullend pakket de kosten van het verblijf in een hospice. Vraag dit na bij je eigen zorgverzekeraar.

Bijdrage naar draagkracht
Een verblijf in Xenia brengt kosten met zich mee. Voor de zorg, maar ook voor de exploitatie van ons huis. Die laatste kosten worden niet door de zorgverzekeraars vergoed. Daarom vragen we jou als gast om een bijdrage naar aantoonbare draagkracht. De hoogte van deze dagelijkse vergoeding zal in onderling overleg bepaald worden en is dus een bijdrage in de instandhouding van het huis.

Vrienden van Xenia
De kosten die de bijdragen van de zorgverzekeraars en onze gasten overstijgen, worden gedekt door schenkingen van bedrijven en particulieren. Deze gelden worden bijeengebracht door Stichting ‘Vrienden van Xenia’, via donaties en speciale acties.

Contact en Locatie

Xenia logeerhuis voor jonge mensen


Kloosterpoort 4
2312 EM Leiden
Nederland
T 071-5135454
www.xenialeiden.nl
info@xenialeiden.nl

Contactformulier

Ik ben

Verstuur mijn gegevens naar: info@xenialeiden.nl