DIRECT ZOEKEN

In het aanbod respijtzorg

‘tHuis Lioba

Midden in het Egmondse duingebied ligt het Sint Liobaklooster. In een mooie recent verbouwde vleugel op het terrein van dit historische pand wordt palliatieve (respijt)zorg geboden. Een tijdelijk verblijf voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn, om uit te rusten en zich te bezinnen. In diezelfde periode kunnen de hem of haar omringende mantelzorgers ook even op adem komen.
‘tHuis Lioba heeft vier zit/slaapkamers waarvan één voor twee personen. De kamers zijn rolstoeltoegankelijk, hebben een eigen terras, grenzend aan de prachtige kloostertuin en een eigen douche/toiletruimte. Veel privacy dus, maar ook veel gezelligheid en persoonlijke aandacht. In de gezamenlijke woonkeuken zijn altijd vrijwilligers aanwezig die u zoveel mogelijk zullen ont-zorgen. Dan is er weer ruimte om te genieten, ook van de kleine dingen. Ook ’s nachts is er een vrijwilliger aanwezig, zodat u in een noodsituatie hulp kunt krijgen. Verpleegkundige- en medische zorg wordt samen met beroepskrachten uit de Egmonden ingevuld. We werken nauw samen met thuiszorginstelling Evean en de huisartsenpraktijken.

Ervaring
“Ik ben hier heel beroerd aangespoeld, maar vandaag keer ik huiswaarts, heel geroerd en dankbaar voor al wat ik in ‘thuis Lioba heb ontmoet en ondervonden”.

Financiering
Financiering is mogelijk via uw zorgkostenverzekeraar op indicatie van de (huis)arts (ELV), via de gemeente (WMO) voor inwoners van Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo, via overbruggingszorg bij een Wlz indicatie en PGB of particulier. We gaan altijd met mensen in gesprek om te bepalen wat er kan, zowel financieel, als wat betreft zorgzwaarte.

Aangeboden

  • Palliatief
    PALLIATIEF
  • Logeren
    LOGEREN

Contact en Locatie

‘tHuis Lioba


Herenweg 85
1935AH Egmond
Nederland
T 06-12408072
www.thuis-lioba.nl
info@thuis-lioba.nl

Contactformulier

Ik ben

Verstuur mijn gegevens naar: info@thuis-lioba.nl