DIRECT ZOEKEN

In het aanbod respijtzorg

De Arkgemeenschap Haarlem

Wonen in De Ark

Het woonhuis van De Ark staat in Bloemendaal. Er wonen negen mensen: vijf volwassenen met een verstandelijke beperking en vier inwonende begeleiders. Iedereen heeft er z’n eigen kamer. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkeuken, een gezellige woonkamer en een heerlijke tuin.

Zorg en aandacht voor elkaar

De Ark gaat ervan uit dat alle huisgenoten gelijkwaardig zijn en talent hebben om elkaar aandacht en hulp te geven bij het dagelijkse leven. De één heeft andere talenten als de ander. De één heeft ook andere ondersteuning nodig dan de ander.

Je kunt wonen in De Ark als je een indicatie hebt voor de WLZ en een PGB.

Werken in De Ark

In de Werkplaats van De Ark is dagelijks plaats voor zes mensen die een indicatie voor Dagbesteding hebben uit de WLZ of de WMO. ‘s Morgens werken de deelnemers van de Werkplaats buiten in onze Tuinderij of in het bos en het terrein van Landgoed Dennenheuvel. ‘s Middags wordt er gewerkt in het creatieve atelier. We maken producten van vilt, textiel en hout, we maken kruidenthee en aardbeienjam, ansichtkaarten en insectenhotels … te veel om op te noemen. Onze activiteitenbegeleiders kijken naar wat jij kan en wat jij leuk vindt en sluiten daar op aan.

Tuinderij De Ark

Heb je al een tijd niet gewerkt, of heb je gewoon zin om wekelijks een dag(deel) lekker buiten te werken. In Tuinderij De Ark is altijd plaats voor mensen die het fijn vinden om (weer) bezig te zijn. Je kunt er van alles doen in de frisse buitenlucht of de warme zomerzon. Onze zorgtuinder zorgt ervoor dat er voor ieder iets te doen is wat goed bij hem of haar past. En ondertussen heb je een leuke ochtend samen met de andere vrijwilligers in onze grote groentetuin. Een indicatie is niet nodig.

Arkgemeenschap Haarlem

  • Praktisch
    PRAKTISCH
  • Dagbesteding
    DAGBESTEDING

Contact en Locatie

De Arkgemeenschap Haarlem


Dennenweg 8
2061 HX Bloemendaal
Nederland
T 06-29190109
http://www.arkhaarlem.nl/
info@arkhaarlem.nl

Contactformulier

Ik ben

Verstuur mijn gegevens naar: info@arkhaarlem.nl